Grondwaterbron

Stelt u zich eens voor dat u altijd uw eigen goedkope en frisse grondwater tot uw beschikking heeft. Ideaal voor de bewatering van de tuin, zodat u hiervoor geen kostbaar drinkwater hoeft te verspillen. Wij pulsen uw waterbron snel en effectief tot een diepte van max. 10 meter.

Pulsen: zo werkt het!

Een puls is een pvc-buis die in de grond wordt geplaatst waaruit grondwater kan worden onttrokken. Wij pulsen uw waterbron tot een maximale diepte van 10 meter, afhankelijk van de grondwaterstand. Wij leggen u graag uit hoe dit precies werkt.

We boren allereerst voor en daarna pulsen we een mantelbuis op diepte. Deze mantelbuis voorkomt het instorten van het boorgat. Tijdens het pulsen dient het waterpeil in de mantelbuis gelijk te blijven en indien nodig moet het water worden aangevuld. Aan de bovenkant van de mantelbuis wordt een klem bevestigd. Hiermee kan de mantelbuis worden rondgedraaid om het zakken te bevorderen. De klem dient ook, na het bereiken van de juiste diepte, de mantelbuizen uit de grond te halen. Een 63mm pvc-buis voorzien van 2,5 meter filterbuis blijft achter in het boorgat.

Op deze manier heeft u uw eigen watervoorziening.

Het grote voordeel van pulsen is dat er relatief weinig rommel wordt gemaakt en tijdens het pulsen wordt de opbouw van de grond duidelijk, waardoor watervoerende lagen makkelijk herkend worden en het filter direct op de juiste diepte geplaatst kan worden. Wij hebben er weinig ruimte (wel hoogte) voor nodig om het goed uit te voeren. Bovendien laten we alles netjes achter. Onze apparatuur past door elke deur en poort.

× Hoe kan ik je helpen?